Outdoor Boot Camp – antrenamente intense in aer liber !

Conceptul de Boot Camp este relativ nou pe piaţa din România. Originar din Statele Unite ale Americii, acest tip de antrenament a fostimportat în Marea Britanie la începutul anilor 2000, iar de atunci s-a răspândit cu rapiditate în întreaga Europă.

outdoor boot camp 24fit sibiu

Împrumutat din terminologia militară, în fitness, termenul defineşte acele antrenamente în grup, realizate de regulă în aer liber. Scopul lor este acela de a provoca forţa fizică şi psihică a participanţilor, promovând totodată camaraderia şi lucrul în echipă.

Printre beneficiile antrenamentelor de tip Boot Camp se mai numără reducerea stresului (datorită endorfinelor) şi scăderea hipertensiunii arteriale.

Ele combină exerciţii dinamice de streching, alergare, abdomene şi genuflexiuni, cu ridicarea de greutăţi sau diverse obiecte . Multe dintre exerciţiile care implică ridicarea de greutăţi sau folosirea propriei mase corporale sunt similare celor din Cross Fit şi conduc la scăderea în greutate, la îmbunătăţirea activităţii cardiovasculare, precum şi la creşterea forţei fizice.

Pe lângă îmbunătăţirea stării generale de sănătate, antrenamentele de tip Boot Camp lucrează şi modelează psihicul concurenţilor. Dacă antrenamentul fizic este cel care contribuie la întărirea organismului, antrenamentul minţii este cel care îi dă participantului la Boot Camp forţa de a continua practicarea de activităţi sportive şi după părăsirea taberei de antrenament.

Antrenamentele si competitiile sunt menite sa creasca rezistenta participantilor, agilitatea, concentrarea, forta, viteza dar si spiritul de echipa si abilitatea de a-ti intrece limitele.

Boot Camp-ul împinge limitele participanţilor, educând autocontrolul şi forţa psihică, necesare pentru de a depăşi încercările fizice. Modul dinamic, alert şi neconvenţional de practicare a activităţilor sportive este ceea ce diferenţiază Boot Camp-ul de mersul la sala sau de orice alt tip de antrenament clasic.Kangoo Jumps, Rebound AAS Super Jump, Bokwa, Yogalates, aerobic-fitness, instructori abilitati de Ministerul Muncii si Ministerul Sportului si Educatiei, Instructori Internationali KJ, Rebound AAS, Bokwa, formatori instructori aerobic-fitness


Scrie-ne pe WhatsApp
Newsletter Powered By : XYZScripts.com
Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better